Facebook Pixel

POLITICA DE RETUR

 

CUPRINS

1. Cadrul legal

2. Exceptiile

3. Exercitarea dreptului de retragere

4. Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

5. Rambursarea sumelor

 

1. CADRUL LEGAL

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

In conformitate cu legea in vigoare, mobino.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor:

 • susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
 • produse care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator, (produsele din categoriile Casti In-Ear, Cosmetice si Ingrijire personala: periute de dinti si rezerve aferente, aparate de ras si rezerve aferente, epilatoare de orice tip, etc.);
 • dupa livrare, potrivit naturii lor, inseparabil amestecate cu alte asemenea elemente;
 • cu continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat la cunostinta de faptul ca isi pierde dreptul de retragere;
 • din categoria Parfumuri care nu au pulverizator;
 • din categoria Imprimante/Multifunctionale/Aparate de fax care au Cartusele/Tonerele desigilate.

 

2. EXCEPTIILE

Produsul nou se livreaza dupa primirea si verificarea celui returnat intr-un termen de maxim 30 zile. Ne rezervam dreptul de a refuza restituirea contravalorii si returnarea produsului catre tine in cazul in care produsul nu mai este in starea initiala in care a fost livrat si prezinta defecte/zgarieturi.

 

3. EXERCITAREA DREPTULUI DE RETRAGERE

 • Consumatorul informeaza cu privire la decizia de retragere din contract prin email la adresa retur@mobino.ro sau prin completarea formularului de retur disponibil in contul de client creat pe mobino.ro.
 • In termen de 48 ore lucratoare de la transmiterea notificarii, cumparatorul va fi contactat telefonic, apoi va primi pe e-mail numar de inregistrare si detalii cu privire la solicitarea inaintata.

 

4. COSTURI SI TAXE SPECIALE PENTRU RENUNTAREA LA CUMPARARE

Costuri suportate de catre cumparator:

 • Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, se va solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia;
 • Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului.

Costuri suportate de catre vanzator:

 • Produs ce nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului.
 • Produs ce nu este conform specificatiilor mentionate in comanda cumparatorului.
 • Produs nefunctional in primele 48 de ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari la receptie.

Nota: Defectul de nefunctionare trebuie semnalat in primele 48 de ore de la receptia produsului.

 

5. RAMBURSAREA SUMELOR

 • Rambursarea sumelor se va face in cel mult 30 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, transmisa catre mobino.ro;
 • Ziua in care consumatorul isi exercita dreptul de retragere din contract nu se va lua in seama la calculul termenului, iar in cazul in care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, SC MOBINO ENTERPRISE SRL va prelungi termenul in mod corespunzator.