Facebook Pixel

Cele mai bune smartwatch-uri pentru monitorizarea activității fizice

Cele mai bune smartwatch-uri pentru monitorizarea activității fizice

Datorită funcțiilor de health & fitness pe care le poate include un smartwatch, poți vedea în timp real progresele realizate pentru îndeplinirea obiectivelor la antrenament, sau valori ale parametrilor ce țin de starea organismului, în caz de efort fizic ridicat: ritmul cardiac, caloriile arse, tensiunea arterială.  Vrei sa comanzi online un ceas cu funcții inteligente, pentru a-l utiliza cu succes în timp ce faci sport? Ai mai jos un ABC al celor mai importante noțiuni, privind importanța sa în acest proces, precum și unele recomandări de produs. Cu ajutorul acestui ghid pregătit de Mobino.ro, poți identifica mult mai ușor modelul de smartwatch adaptat nevoilor tale. 

 

Tipuri de smartwatch pentru monitorizarea activității fizice

Există mai multe modele de smartwatch cu funcții pentru sport și sănătate, însă ne vom concentra în continuare asupra principalelor 2 categorii de produs: 

 

Smartwatch-uri cu funcții de monitorizare basic 

Aceste modele de tip fitness tracker vin cu un preț accesibil, însă oferă și o listă redusă de posibilități. De regulă, produsele disponibile în această subcategorie îți permit doar să vezi în timp real numărul de pași realizați sau valoarea caloriilor arse. Pentru o persoană care face sport o dată / de două ori pe săptămână (sau chiar mai rar), aceste ceasuri smart pot fi o soluție de luat în considerare. Pe această listă putem include și modelele din categoria Bratari fitness

 

Smartwatch-uri cu funcții de monitorizare complexe

Pe lângă funcțiile pentru tracking de bază, aceste modele de smartwatch oferă și alte opțiuni. Monitorizarea este una mai mult complexă, spre deosebire de ceea ce oferă modelele de ceas smart analizate în paragraful anterior. Pe lângă numărul de pași, caloriile arse sau valoarea medie a ritmului cardiac, aceste modele pot oferi date relevante despre somnul de care te bucuri, nivelul de oxigen din sânge sau progresele realizate la antrenament, pe diferite intervale.

 

Principalele funcții ale unui smartwatch pentru sport

Ceasurile smartwatch sunt dezvoltate pe baza unor nevoi clare ale celor care fac sport: nevoia de a avea acces la parametrii asociați sesiunilor de mișcare, nevoia de a ști că sănătatea nu este afectată de nivelul efortului fizic depus, nevoia de a găsi soluții mult mai eficiente pentru atingerea obiectivelor propuse. Iată mai multe informații despre funcțiile de bază ale unor smartwatch-uri dedicate sportivilor:

 

Funcția de monitorizare a ritmului cardiac

Când vine vorba de utilizarea unui ceas inteligent pentru fitness, cea mai importantă caracteristică este capacitatea de a monitoriza ritmul cardiac. Acest lucru este important deoarece ritmul cardiac este un indicator important al capacității fizice. Cu cât lucrezi mai intens, cu atât ritmul cardiac va fi mai mare. Urmărind valoarea medie a ritmului cardiac, poți ajusta antrenamentul în consecință. Multe ceasuri inteligente oferă și posibilitatea de a seta limite ale valorii ritmului cardiac, pentru a evalua reacția organismului la tipul de efort depus.

 

Funcție de monitorizare a pașilor și caloriilor arse

Aceste caracteristici sunt importante pentru că îți permit să vezi cât de mult te miști și câte calorii sunt arse, în urma efortul fizic realiza. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a urmări progresul, pentru a te asigura atingi obiectivele de fitness propuse. Unele ceasuri inteligente oferă, de asemenea, capacitatea de a stabili obiective de pași și calorii, ceea ce te ajută să rămâi motivat.

 

Funcție de monitorizare GPS

Capacitatea de localizare în timp real reprezintă o altă caracteristică importantă a unui ceas fitness ideal pentru nevoia ta de a face sport. Această funcție îți permite să observi distanțele parcurse, atunci când alergi, înoți, mergi pe jos, pedalezi sau faci trekking. În cazul în care urmezi un plan de antrenamente structurat pe etape, funcția GPS te ajută să fii la curent cu progresele realizate, într-un anumit interval de timp. 

 

Funcția de monitorizare a somnului

Este important să știi cât și cum dormi, deoarece somnul este un factor esențial pentru performanța atletică pe care o poți atinge. Un smartwatch Huawei, sau un alt model de ultimă generație, disponibil acum în oferta noastră online, include și soluții pentru monitorizarea activității nocturne, concentrate asupra unor parametri ai somnului esențiali: numărul orelor de somn, activitatea cardiacă în timpul somnului, frecvența cu care respiri atunci când dormi, valoarea medie a tensiunii arteriale etc.

 

Recomandare smartwatch: Garmin Vivoactive 4S

Ești în căutarea unui ceas inteligent ideal pentru monitorizarea randamentului avut, în timpul sesiunilor de mișcare? Îți recomandăm modelul de smartwatch Garmin Vivoactive 4S. Iată cum te poate ajuta acest device să devii un sportiv mult mai eficient, indiferent de activitatea fizică practicată. 

 

Monitorizarea tuturor parametrilor esențiali în sport 

Modelul de smartwatch Garmin Vivoactive 4S permite monitorizarea energiei corporale cu Body Battery, fiind astfel simplu de stabilit cel mai bun interval orar pentru sport și odihnă. Datorită senzorului Pulse Ox, saturația nivelului de oxigen din sânge este monitorizată 24/7, pentru a ști cât de bine absoarbe organismul oxigen, în timpul zilei și în timp ce dormi.

Nivelul de hidratare este, de asemenea, monitorizat în timp real, pentru a ști cu exactitate cât de multă apă bei într-o zi. Funcția de monitorizare a respirației înregistrează modul în care respiri pe parcursul zilei, în timpul somnului și pe durata exercițiilor de respirație pentru reducerea stresului. Somnul este, de asemenea, monitorizat cu ajutorul funcțiilor oferite de Garmin Vivoactive S4, în funcție de fazele de somn ușor, profund și REM.

 

Notificări inteligente primite pe display-ul său 

Primești în timp real e-mail-uri, mesaje text și alerte direct pe ecranul ceasului smart de la încheietura mâinii, însă doar dacă este conectat cu smartphone-ul tău. Ai un telefon smart cu sistem de operare Android? Poți răspunde inclusiv la mesaje text, primite în timp ce faci sport.

 

Funcții de siguranță și monitorizare

Legătura dintre Garmin Vivoactive S4 și smartphone îți permite să trimiți locația ta actualizată către contactele din agendă. Această acțiune poate fi realizată fie manual, fie în mod automat, în timpul activităților sportive practicate în aer liber, cu ajutorul funcției incorporate de detectare a accidentelor.

 

Antrenorul Garmin

Cu ajutorul acestui smartwatch, te bucuri de acces gratuit la suportul oferit de Antrenorul Garmin pentru sesiunile de alergare. Acest ajutor de preț, aflat pe încheietura mâinii, te ajută să te antrenezi mai eficient pentru următoarele competiții de 5K, 10K sau semi-maraton.

Iată ce trebuie să ofere cele mai bune smartwatch-uri pentru monitorizarea activității fizice. Asigură-te că identifici în oferta noastră un model care poate susține pasiunea ta pentru sport, comandă-l online și îmbunătățește modul în care te antrenezi. Cu ajutorul unui smartwatch cu astfel de funcții active, este mai simplu să observi progresele pe care le realizezi, sau starea ta de sănătate!