Facebook Pixel

Cum alegi cea mai rezistentă husă pentru telefonul tău: Ghid practic

Cum alegi cea mai rezistentă husă pentru telefonul tău: Ghid practic

Vrei să îți cumperi o husă pentru telefon, dar nu știi ce model să alegi? Ți-am pregătit un ghid practic în care îți explicăm diferențele dintre mai multe modele, luând în calcul tipul de husă, designul, materialul, protecția oferită și compatibilitatea. Ține cont de criteriile de mai jos pentru a alege cele mai bune huse de telefon.

 

Ghid practic pentru alegerea husei de telefon

Husele sunt cele mai populare accesorii pentru telefoane. Pentru început, ne permit să ne exprimăm personalitatea și ne pot completa ținuta. În același timp, ne protejează dispozitivul și ne ajută să economisim bani. Cine și-a scăpat vreodată telefonul cunoaște cele câteva secunde de panică și mii de întrebări de după cădere. Oare mai funcționează? Oare s-a spart ecranul? Cât o să mă coste să-l înlocuiesc?

În continuare, îți prezentăm criteriile de care e bine să ții cont înainte de a achiziționa o husă nouă. Unele se referă strict la aspect, în timp ce altele oferă siguranța de care ai nevoie.

Tipul de husă

Există patru tipuri de huse de telefon principale: standard, tip carte, bumper și full cover. Descoperă în continuare caracteristicile lor.

Husă standard pentru spate

Husele standard sunt cele care se montează pe spatele telefonului. Îi protejează doar carcasa din spate, nu și ecranul. De aceea, e recomandat să achiziționezi și o folie pentru ecran

Husă tip carte

Se montează pe spate, însă are și o copertă care acoperă ecranul, protejându-l. Varianta clasică este utilă dacă nu îți dorești zgârieturi, dar se poate deschide dacă scapi telefonul. E ideală dacă obișnuiești să îți ții smartphone-ul în geantă sau ghiozdan, printre chei, pixuri și alte obiecte. Varianta cu prindere magnetică menține capacul închis și dacă îți cade telefonul. 

Cele mai multe modele au și un buzunar interior pentru carduri, cartelă de metrou, câteva bancnote etc.

Husă bumper

Husele rezistente la șocuri sunt numite bumber și oferă protecție maximă în caz de căzături. Acoperă marginile și colțurile, motiv pentru care nu protejează împotriva zgârieturilor directe de pe carcasă sau ecran. Dezavantajul lor este mărimea, deci sunt mai greu de introdus și de scos în/din buzunar. Sunt ideale pentru cei care își scapă des telefonul și pentru copii.

Husă full cover

Protejează atât spatele, cât și fața telefonului. Am putea spune că sunt formate din două huse care se unesc atunci când sunt montate. Husa full cover are un aspect minimalist și se mulează perfect pe telefon. Nu îți face griji în ceea ce privește funcționalitatea touchscreenului, pentru că se păstrează intactă.

Husă subacvatică

Husele confecționate dintr-un material impermeabil pot proteja telefonul dacă acesta este udat accidental, de exemplu atunci când dărâmi un pahar. Dacă îți dorești o husă cu adevărat rezistentă la apă, alege una subacvatică. Așa cum îi sugerează numele, permite utilizarea telefonului inclusiv când este scufundat în apă. 

Aceste huse sunt universale, se potrivesc pentru orice model de telefon și sunt folosite ocazional. Sunt ideale când plouă sau dacă vrei să faci fotografii sub apă.

Husă pentru fitness

Numite și brățări suport pentru telefon, husele de fitness se prind de braț astfel încât poți purta device-ul când faci sport. Sunt confortabile și compatibile cu majoritatea telefoanelor inteligente. Îți permit să asculți muzică sau audiobooks și poți folosi cu ușurință aplicațiile de fitness, fără a mai fi nevoie să cumperi o brățară specială.

 

Protecția husei

Husele din silicon și cele din piele protejează cel mai bine telefoanele mobile împotriva zgârieturilor. Din păcate, nu sunt atât de eficiente în cazul unei căzături puternice.

Dacă îți dorești o protecție deosebită, optează pentru husele bumper. Sunt considerate cele mai bune huse de telefon din acest punct de vedere, însă nu au un aspect prea delicat.

Cât despre husele din plastic, află că nu oferă o protecție bună împotriva căzăturilor. Ele nu absorb șocul, ci îl transferă telefonului.

 

Materialul husei

Iată care sunt principalele materiale din care poți alege.

Huse din piele

Au un aspect elegant și clasic, rezistă bine în timp și oferă stabilitate pe suprafețe alunecoase. Totuși, nu sunt rezistente la apă, se pot zgâria, sunt mai grele decât alte materiale, iar pielea naturală este mai costisitoare.

Huse din silicon

Greutatea redusă și prețul accesibil sunt principalele avantaje ale huselor de silicon. Sunt de asemenea ușor de curățat, nu alunecă și sunt rezistente la apă. Prezintă însă câteva dezavantaje: pot fi mai greu de introdus și scos în/din buzunar, iar mâinile transpiră în zilele călduroase sau dacă telefonul se încălzește.

Huse din plastic (policarbonat, poliuretan sau polipropilen)

Husele din plastic sunt ieftine, ușor de curățat și durabile. Mai mult, diversitatea mare a modelelor și faptul că sunt ușor de personalizat le mențin în topurile preferințelor. Pe de altă parte, alunecă ușor de pe suprafețe, se zgârie destul de repede, sunt rigide și pot crăpa la căzături.

Huse metalice

Husele metalice au un aspect elegant și minimalist greu de egalat. În plus, sunt durabile și ușor de curățat. Din păcate, prețul poate fi ușor ridicat și materialul se poate deforma la căzături.

Huse din fibră de carbon

Cele mai rezistente huse de telefon sunt cele din fibră de carbon. Ușoare, cu un aspect elegant și rafinat, ele oferă telefonului o personalitate aparte. Vin totuși cu două dezavantaje: prețul este ridicat, iar procesul de fabricare eliberează o cantitate semnificativă de gaze cu efect de seră.

 

Designul husei

Oferta de huse pentru telefon e foarte variată, iar multe magazine oferă și servicii de personalizare. Astfel, poți alege o husă simplă, transparentă, una colorată (cu o singură culoare, cu mai multe, în degrade etc), cu un design minimalist, cu modele geometrice, personaje din filme sau desene, iar lista poate continua. Pe scurt, există opțiuni pentru oricine, indiferent ce stil cauți. Îți poți chiar asorta husa cu căștile și boxa portabilă.

Husele te ajută să îți personalizezi rapid telefonul, iar multe persoane dețin câteva modele pe care folosesc prin rotație. În același timp, te ajută să economisești bani pentru că îți protejează telefonul în caz de căzături. Înlocuirea ecranului sau a pieselor din interior este costisitoare și e de preferat să eviți aceste situații. Mai mult, dacă vrei ca pe viitor să îți vinzi telefonul, poți scoate un preț mai bun pe el dacă arată ca nou. Comandă online husa preferată și scapă de griji.

 

Compatibilitatea

Nu în ultimul rând, husa se alege și în funcție de compatibilitate, adică în funcție de modelul telefonului. Evită produsele care se potrivesc la mai multe dispozitive, mai ales dacă lasă goluri. E posibil să nu fie 100% compatibile cu telefonul tău, astfel încât nu îl vor proteja atât de eficient.

 

Nu uita: dacă vrei să achiziționezi o husă, e important să iei în calcul cinci aspecte: tipul husei, cât de bine protejează telefonul, din ce material este confecționată, ce design are și compatibilitatea. În prezent, există pe piață o mulțime de produse care oferă durabilitate telefonului în timp ce îl transformă într-un accesoriu cool sau elegant. Ține cont de informațiile din acest ghid pentru a te asigura că alegi husa potrivită.