Facebook Pixel

Boxa portabilă: Cum alegi cea mai bună opțiune pentru tine

Boxa portabilă: Cum alegi cea mai bună opțiune pentru tine

Pentru a asculta muzica preferată oriunde, ai nevoie de cea mai bună boxă portabilă. Avem nevoie de relaxare, iar muzica este una dintre cele mai eficiente și rapide metode de a obține o stare de bine. Un concert live este o experiență unică, dar nu putem merge oricând să ascultăm muzică în direct. Din fericire, trăim în cea mai bună perioadă pentru ascultători. Nu doar că putem asculta muzică la calitate ridicată, ci avem și de unde alege. 

 

Acum câteva decenii puteai descoperi noi albume sau artiști doar la radio sau în magazinele cu discuri ori casete, dar astăzi internetul ne permite să explorăm întreg universul muzical. Platformele de streaming au milioane de titluri, din genuri diverse, pe care le putem asculta oricând. Dacă vrei să călătorești sau să asculți muzică din orice loc, fără efort, ai nevoie de mobilitate. Descoperă în continuare cum alegi cea mai bună boxă portabilă.

 

Care sunt avantajele boxelor portabile

 

Sunt portabile 

 

În epoca gadgeturilor incredibile, cea mai bună boxă portabilă îți oferă ocazia de a te bucura din plin de muzica sau podcasturile preferate. Printre numeroasele avantaje ale boxelor portabile se numără și faptul că pot fi transportate oriunde, datorită dimensiunilor reduse și a greutății mici. 

 

Sunt bune pentru socializare

 

Boxele portabile nu necesită cabluri sau adaptoare, așa că sunt perfecte pentru întâlnirile în aer liber. Fie că mergi la plimbare în parc, în excursie cu cortul sau la picnic, aceste boxe sunt perfecte.

 

Au sunet puternic 

 

Cea mai puternică boxă portabilă îți poate speria animalul de companie sau vecinii. În ciuda dimensiunilor reduse, ele pot oferi un nivel ridicat al sunetului.

 

Consumă puțin, dar oferă sunet de calitate înaltă 

 

Cea mai bună boxă portabilă este de calitate, cum sunt cele de la JBL, și poate funcționa ore întregi fără a fi nevoie să fie pusă la încărcat. O boxă portabilă cu autonomie mare este foarte utilă, în special când călătorești sau o folosești afară. 

 

Se conectează ușor 

 

Boxele portabile se conectează asemenea căștilor bluetooth. Ai nevoie doar de un telefon inteligent sau alt device pe care stochezi melodii, dotat cu funcție bluetooth.

 

Costă puțin

 

Dacă te întrebi cât costă o boxă portabilă, află că prețul variază în funcție de model și producător. Totuși, majoritatea device-urilor de acest tip se vând la un preț accesibil.

 

Au design cool

 

Cea mai bună boxă portabilă nu este doar utilă și accesibilă, ci și atrăgătoare din punct de vedere vizual. Un exemplu bun este boxa portabilă Gravastar G1 Mars, care intră în orice top al boxelor portabile care arată cool. Gravastat G1 Mars are un design futurist care impresionează pe oricine. 

 

O poți folosi în mai multe scopuri

 

Boxa portabilă nu este doar pentru muzică. Unele modele au și funcție radio, deci le poți folosi pentru a afla informații importante despre trafic, vreme sau zona în care trăiești. De asemenea, o poți folosi pentru a asculta ce se întâmplă în altă cameră. Dacă ai un bebeluș și vrei să fii sigur că îl auzi tot timpul, conectarea unui device cu speaker la boxă se poate dovedi foarte utilă. 

 

 

Cum alegi boxa portabilă potrivită pentru tine

 

Ține cont de calitatea redării sunetului

 

Cea mai bună boxă portabilă oferă sunet clar. Evoluția tehnologică din ultimii ani a permis progrese remarcabile în domeniul device-urilor acustice. Totuși, nu te aștepta ca portabilele să concureze cu sistemele audio cu conectare. Când diametrul difuzoarelor se reduce, devine foarte greu să redea frecvențe joase. Frecvențele medii și înalte se redau mai bine, dar nu la nivelul sistemelor audio interioare. Este greu să știi dacă boxa pe care o vrei oferă sunet clar când nu o încerci. De aceea, cel mai indicat este să citești recenzii și să analizezi factorii care determină calitatea sunetului:

 • frecvența acoperită;
 • dimensiunile boxei;
 • puterea;
 • numărul de difuzoare.

 

Cu cât intervalul de frecvență este mai larg, cu atât sunetul este mai clar. În ceea ce privește celelalte caracteristici, trebuie să se regăsească la un nivel cât mai superior. Puterea contează mult dacă ai un interior mare sau asculți muzică la exterior. În spații vaste, sunetul se disipează mai ușor, așa că ai nevoie de o boxă portabilă puternică.

 

Verifică tipul de alimentare și autonomia

 

În alegerea boxei portabile trebuie să iei în calcul și tipul de alimentare și autonomia. Cea mai bună boxă portabilă este cea care nu se oprește după câteva melodii. Pe piață există acumulatoare cu diferite compoziții:

 • NiMH;
 • Li-Ion;
 • baterii clasice AA.

 

Îți recomandăm boxele cu acumulatori reîncărcabili, cu autonomie de 6-12 ore. Acumulatorii Li-Ion sunt, însă, mai grei, așa că, dacă vrei o boxă cu masă redusă, alege una cu acumulator mic sau cu baterii clasice. Autonomia depinde însă și de utilizare. Când asculți muzică tare, acumulatorul se descarcă mai repede. Însă, o boxă bună ține și 5-6 ore înainte de a semnaliza necesitatea reîncărcării. Cablul de alimentare este de cele mai multe ori de tip USB și se poate conecta la încărcător, bordul mașinii, laptop sau PC. 

 

Nu uita de conectivitate

 

Cea mai bună boxă portabilă trebuie să se conecteze fără probleme la device-ul pe care stochezi muzică, indiferent de marca sau sistemul de operare al acestuia. Când comanzi o boxă portabilă, vrei ca sunetul să fie cât mai clar, indiferent de tipul de transfer. Există trei tipuri de conexiuni fără fir posibile:

 • Bluetooth. Deși în trecut avea un renume prost, pentru că transferul sunetului se realiza cu o compresie mare a sunetului, Bluetooth 3.0 și versiunile ulterioare oferă performanță foarte bună. Contează și distanța dintre dispozitive, pentru că atunci când boxa este la distanță mai mare de 10 m de celălalt dispozitiv, calitatea are de suferit. 
 • NFC. Near Field Communication este un sistem de redare foarte rapid, dar care necesită apropierea dispozitivelor la câțiva centimetri. În plus, nu toate telefoanele sau tabletele suportă acest tip de conectivitate.
 • Wi-Fi. Conexiunea Wi-Fi este mai rar întâlnită pentru că necesită legarea ambelor dispozitive la o rețea și prezența în raza de acțiune a routerului.  Oferă, însă, sunet la calitate ridicată. 

 

Ia în calcul durabilitatea

 

Ca orice dispozitive electronice, și boxele portabile se pot defecta. Construcția lor determină rezistența la șocuri, apă, particule și alți factori cu potențial distructiv. Cea mai bună boxă portabilă rezistă bine la folosirea în exterior, chiar și în condiții adverse pentru alte device-uri. Există boxe portabile învelite în metal sau policarbonat care suportă căderi repetate. Unele modele au protecții pentru butoane, difuzoare și conectori, astfel încât să nu se strice dacă te prinde ploaia la picnic, de exemplu. Majoritatea boxelor sunt realizate din plastic. Sunt indicate device-urile din plastic dur, dar nu casant. La construcția boxelor se mai utilizează și cauciuc și lemn, dar materialul natural este mai scump și mai greu. 

 

Gândește-te la funcțiile suplimentare

 

Când vrei să cumperi o boxă portabilă, gândește-te la funcțiile care ți-ar putea fi utile dacă o folosești la interior sau exterior, acasă ori la țară, la o cabană sau în alt loc. Există pe piață modele care au:

 • redare AM/FM;
 • slot MicroSD/USB;
 • buton pentru apeluri;
 • stingere automată;
 • display pentru ceas, nivelul bateriei sau numele melodiei;
 • lumini;
 • husă de depozitare;
 • carcasă pentru amplificarea sunetului.

 

Cea mai bună boxă portabilă este cea care îndeplinește cerințele tale de calitate și utilizare. Ține cont de informațiile pe care ți le-am prezentat pentru a alege corect.