Facebook Pixel

7 rețete de cafea la espressor

7 rețete de cafea la espressor

Atunci când ai la îndemână un espressor de calitate, o râșniță bună, cafeaua perfectă pentru gusturile tale și sfaturile ideale, poți obține acasă rezultate uimitoare! Pregătește în fiecare dimineață cafeaua preferată la fel ca într-un coffee shop, ținând cont de informațiile descoperite astăzi alături de noi. Iată o listă cu 7 rețete de cafea la espressor, simplu de realizat chiar în confortul căminului tău. Descoperă pașii necesari pregătirii acestora și află mai multe despre importanța pregătirii unui espresso bun:

 

1. Flat White 

Dacă te numeri printre posesorii unor espressoare de cafea cu funcții variate, testează capacitatea aparatului tău cu această rețetă de espresso uimitoare. Flat White este o variantă din Australia și Noua Zeelandă a celebrului Cappuccino, însă cu un twist ce influențează aspectul, textura și aromele produsului final. Pentru obținerea sa, este necesar să activezi funcția de spumare a laptelui pe care o asigură espressorul comandat online din oferta noastră. 

Pentru a te bucura de un Flat White realizat așa cum trebuie, vei avea nevoie de un espresso obținut din boabe proaspăt pregătite la râșnița de cafea, dar și de lapte cu un conținut cât mai redus de grăsimi. Activează funcția de spumare a laptelui cu care este dotat aparatul tău de cafea, după ce ai amestecat cele două ingrediente lichide, până când spuma sa capătă o textură poroasă extrem de fină, aflată la suprafață. Pentru efect, poți realiza diferite desene în stratul de spumă.

 

2. Espresso Macchiato 

Nivelul de intensitate al unei cafele Espresso Macchiato este unul destul de ridicat. Peste ceașca de espresso pe care ai realizat-o în prealabil, se adaugă spuma de lapte realizată la aparatul tău de cafea. Dar spre deosebire de prima rețetă de espresso pe care am analizat-o, în cazul unui Macchiato, procentul de lapte spumat adăugat este unul semnificativ mai mic. 

În mod tradițional, un Espresso Macchiato este servit alături de un pahar cu apă la temperatura camerei, astfel încât tăria băuturii să poată fi ușor diluată. Ponderile de espresso:spumă de lapte (5:1) oferă gustul unic al unui Macchiato autentic. Este una dintre cele mai intense băuturi pe bază de espresso și lapte, oferind o savoare aparte dimineților pe care le petreci acasă.

 

3. Ristretto 

Aceasta este una dintre cele mai populare rețete printre cei care au deja acasă espressoare de cafea. "Ristretto" se poate traduce din italiană prin "limitat" sau "redus", descriind astfel cantitatea redusă de băutură pe care o servești într-o singură ceașcă. De altfel, aceasta este varianta unui espresso clasic dar cu mai puțină apă, astfel că intensitatea și aromele sale sunt mai ridicate. 

Secretul constă în menținerea aceleiași cantități de espresso ca în cazul unei singure porții (7-9 grame de cafea proaspăt măcinată) și reducerea cantității de apă cu 50%. Din acest motiv, Ristretto este una dintre cele mai puternice băuturi pe bază de espresso. Din acest motiv, limitarea consumului la cel mult două cești pe zi este recomandată. 

 

4. Caffe Americano

Istoria acestei rețete de espresso începe în Cel De-al Doilea Război Mondial, odată cu debarcarea soldaților americani pe coastele Siciliei. Fiindu-le dificil să rezoneze cu intensitatea unui espresso în forma sa pură, nealterat de niciun alt ingredient lichid, militarii au început să servească acest tip de cafea cu apă fierbinte. Reveniți acasă, odată cu terminarea serviciului in Europa, veteranii au continuat să se bucure în acest mod de cafeaua pregătită în zori, denumind-o astfel Caffe Americano. 

Rețeta a căpătat rapid popularitate peste Ocean, mai ales pe baza simplității cu care se pregătește. După ce obții un espresso dublu sau simplu, utilizând atât rasnita de cafea, cât și espressorul comandat de la noi, torni băutura într-o cană mare, peste care adaugi aproximativ 100 ml de apă fierbinte. După gust, mai poți adăuga lapte degresat și puțina pudră de scorțișoară. 

 

5. Cappuccino 

Aceasta rețetă de cafea cu espresso emană farmecul dimineților fără griji, petrecute într-un city break în Italia. Cappuccino oferă un gust echilibrat și o armonie a aromelor, învăluite în nuanțe și texturi unice. Este o rețetă pe care o poți realiza simplu și rapid la aparatul tău de cafea. Dacă ești în căutarea unui astfel de echipament, te invităm descoperi gama de espressoare DeLonghi

Numele acestui sortiment de cafea vine de la veștmintele pe care le purtau în Italia vestiții călugări capucini. Nuanțele în straturi ale cafelei provin de la combinația de lapte cremos și cantitatea de espresso utilizată în proces (espresso dublu sau simplu, după preferințe). La fel ca în cazul unui Flat White, funcția de spumare a laptelui este utilă pentru pregătirea unui Cappuccino bun.  

 

6. Latte Macchiato

La fel în cazul unui Espresso Macchiato, această rețetă de cafea are la bază aceleași două ingrediente esențiale: spuma de lapte cu un conținut cât mai redus de grăsimi și un espresso aromat, obținut prin râșnirea unei cantități de aproximativ 7-9 grame de cafea. Dacă nu dispui de foarte mult spațiu liber în bucătărie, alege un model din gama de espressoare Krups cu râșniță inclusă.

Spre deosebire de rețeta de espresso cu care am început acest articol, în cazul unui Latte Macchiato, cantitatea de lapte este mai mare decât cea de cafea. Așadar, tăria băuturii are un nivel redus. Acest sortiment de cafea poate fi servit în pahare de sticlă înalte și transparente, astfel încât să se poată observa straturile suprapuse de lapte și espresso, pentru un efect de senzație. 

 

7. Caffe Latte 

Spre deosebire de un ristretto sau un espresso (dublu sau simplu), un caffe latte este tot un sortiment de cafea cu o tărie redusă. De aceea, poate fi servit chiar și la orele după-amiezii, imediat ce ai terminat de servit prânzul. Laptele fierbinte și porția de espresso reprezintă ingredientele de baza ale acestei rețete, fiind simplu de amestecat dacă ai la îndemână un espressor bun. 

Însă în funcție de preferințe, mai poți adăuga într-un caffe latte zahar, cacao sau chiar scorțișoară. Pentru un efect de senzație, poți presăra la final pudră de ciocolată. Un caffe latte îți permite să fii creativ, astfel încât să obții la final gusturi și arome ce pot varia semnificativ de la o ceașcă la alta. Pentru și mai multa savoare, poți testa și gusturile siropurilor de aromatizare. 

Vezi gama de aparate pentru cafea și accesorii de espressoare de pe mobino.ro, compară prețurile și studiază funcțiile acestor tehnologii uimitoare. Ține cont de preferințele tale în materie de cafea, pentru a simplifica astfel întregul proces de căutare și identificare a unui produs pe care să te poți baza. Gama variata de soluții pentru pregătirea cafelei este una variată și include espressoare de cafea ale unora dintre cele mai importante branduri de pe acest segment: De'Longhi, Krups sau Philips. PRODUSE RECOMANDATE