Facebook Pixel

Tot ce trebuie să știi despre cănile de filtrare a apei

Tot ce trebuie să știi despre cănile de filtrare a apei

Cănile de filtrare sunt dispozitive portabile cu funcții îmbunătățesc ce îmbunătățesc semnificativ calitatea apei pe care o consumi, prin eliminarea contaminanților. Cu ajutorul acestora, poți consuma fără probleme apa de la robinet, fiind ideale acasă, la birou sau în călătorii.

Funcționarea cănilor de filtrare a apei este simplă și eficientă. Acestea au un compartiment în care se adaugă apa de la robinet, ce trece apoi prin filtrul integrat. Filtrul (cartușul filtrant) captează și elimină contaminanții precum clorul, plumbul și bacteriile, rezultând astfel o apă de băut mai sigură și mai plăcută la gust.

Există mai multe tipuri de căni de filtrare a apei disponibile pe piață. Acestea se diferențiază prin capacitate, materialele din care sunt fabricate, tipul de filtru utilizat și alte caracteristici specifice. Află mai multe informații utile despre aceste produse, pentru a ști ce cană de filtrare a apei să alegi de pe mobino.ro:

 

Beneficiile utilizării cănilor pentru filtrarea apei

În interiorul acestor recipiente, apa trece prin diferite filtre, cu rol în reținerea impurităților și a altor substanțe nedorite. Filtrele cu un strat de cărbune activ pot absorbi eficient clorul și alte substanțe chimice. Filtrele cu un strat de zeolit au capacitatea de a îndepărta din apă metalele grele, precum plumbul și cuprul. 

De asemenea, filtrele cu ionizare elimină sărurile și alte impurități. Există și modele cu straturi suplimentare, precum stratul de filtrare cu micropori, cu rol în reținerea unor particulele mai mari, cum ar fi sedimentele și murdăria. 

Beneficiile utilizării acestor căni sunt variate. Aceste soluții contribuie la îmbunătățirea calității apei pe care o consumi, eliminând impuritățile și contaminanții din compoziția acesteia - bacterii, virusuri, cloruri, fluoruri, metale grele și alte substanțe dăunătoare sau nedorite. Prin eliminarea acestor impurități, cănile de filtrare a apei pot contribui la reducerea riscurilor privind dezvoltarea unor afecțiuni gastrointestinale sau dermatologice.

Pe lângă beneficiile pentru sănătate, utilizarea cănilor de filtrare a apei poate aduce și economii financiare importante. Comparativ cu achiziționarea constantă a baxurilor de apă îmbuteliată, utilizarea cănilor pentru filtrare poate reprezenta o variantă mult mai avantajoasă pe termen lung. Costurile privind înlocuirea filtrelor de apă sunt semnificativ mai mici decât cele pentru achiziționarea acestei resurse de la magazin. 

În plus, utilizarea unor aparate de filtrare a apei contribuie și la protejarea mediului înconjurător. Reducerea consumului de plastic, prin evitarea cumpărării apei îmbuteliate, poate ajuta la diminuarea poluării. Recipientele realizate din acest material se degradează în mod natural extrem de greu (în zeci sau chiar sute de ani), în funcție de condițiile de mediu: expunerea la soare, expunerea la un nivel de salinitate ridicat etc 

Nu în ultimul rând, cănile cu filtrarea apei de la robinet, asigură și un gust mai bun. Îmbunătățirea gustului apei prin această metodă te poate determina să consumi mai multă apă în decursul unei zilei. Reține că o hidratare optimă este la fel de importantă pentru sănătatea organismului tău. 

 

Cum să alegi cana potrivită pentru filtrarea apei

Pentru a alege cana potrivită pentru filtrarea apei, există câteva aspecte importante de luat în considerare:

1. Eficiența filtrului: Este important să verifici dacă filtrul poate elimina contaminanții precum clorul, plumbul, bacteriile și alte impurități care pot fi prezente în apa de la robinet. Citește cu atenție specificațiile producătorului și asigură-te că filtrul produsului de care ești interesat are capacitatea de a îndepărta aceste elemente nedorite din apa la care ai acces. 

2. Capacitatea modelului respectiv: În funcție de necesitățile fiecăruia, capacitatea cănii de filtrare a apei poate fi un aspect important. Dacă te bucuri de o familie mare sau obișnuiești să consumi multă apă într-o zi, atunci un recipient cu o capacitate mai mare poate fi ceea ce cauți. În acest caz, cea mai bună cană de filtrare îți permite să reduci numărul de umpleri pe un anumit interval de timp, asigurând astfel mai mult confort în utilizarea sa. 

3. Costurile de întreținere: Filtrul trebuie înlocuit periodic, astfel încât produsul pe care îl utilizezi să asigure aceeași calitate a apei de consum. Este important să analizezi costul filtrelor de schimb, dar și cât de des trebuie înlocuite acestea. Ține cont de nevoia unei schimbări la o anumită frecvență, astfel încât să realizezi o alegere adaptată la bugetul de care dispui.

4. Simplitatea în utilizare: Cana de filtrare a apei ar trebui să fie ușor de utilizat și întreținut. Verifică dacă produsul are un recipient cu gradație pe carafă, dar și un indicator ce poate arăta nevoia înlocuirii filtrului. De asemenea, asigură-te că dispune de un mâner ergonomic, pentru o priză optimă la ridicare și turnare. În plus, este important să alegi un produs cu dimensiuni compatibile cu spațiul disponibil de pe ușa frigiderului tău, sau din mașina de spălat vase.

Cum utilizezi corect cana de filtrare a apei "Marella", marca BRITA

Aceasta cană de filtrare a apei BRITA este compusă din:

- carafă din material plastic transparent, cu o capacitate totală 2.4 l (capacitate apă filtrată 1.4 l);
- pâlnie specială pentru filtru, realizată din material plastic fără BPA (Bisfenol A);
- cartuș filtrant (filtru) tip MAXTRA+, ce asigură o filtrare a apei timp de 4 săptămâni / până la aproximativ 150 l;
- capac din material plastic, cu indicator tip Memo, pentru schimbarea la timp a filtrului.

Calitatea apei consumate cu ajutorul acestei căni de filtrare este determinată și de modul în care utilizezi produsul. Iată o serie de recomandări simplu de pus în practică, pentru a te bucura pe termen lung de beneficiile analizate puțin mai devreme:

Prima utilizare a cănii

Montează cartușul filtrant MAXTRA+ în interiorul recipientului, conform indicațiilor descoperite în manualul de utilizare. După introducerea cartușului, ține apăsat butonul START timp de câteva secunde, până când cele 4 bare for fi afișate pe display, aprinzându-se alternativ de două ori.

Fiecare bară reprezintă câte o săptămână din cuprinsul în care poți utiliza cana de filtrare a apei cu același cartuș MAXTRA+, la nivelul maxim de performanță oferit de acesta. La finalul fiecărei săptămâni de utilizare a cănii cu același cartuș filtrant, va dispărea de pe afișaj câte o bară, indicând astfel durată de viață rămasă.

Înlocuirea filtrului

În cazul unui consum de 2 l de apă pe zi / persoană, la parametri optimi de funcționare a cartușului filtrant, se recomandă înlocuirea acestuia la fiecare 4 săptămâni / la 150 l de apă filtrată. Odată cu expirarea termenului recomandat, procesul de înlocuire presupunea deschiderea capacului cănii filtrante, urmată de scoaterea cu grijă a pâlniei.

Cuprinzând de o parte și de alta cartușul utilizat, trage-l în sus. Datorită noii sale forme ergonomice, cartușul filtrant MAXTRA+ permite înlăturarea și înlocuirea sa cu simplitate. Tehnologia inovatoare de filtrare "MicroFlow" a cartușelor MAXTRA+ asigură rezultate optime, performanța lor fiind rezultatul a 5 ani de cercetare în laboratoarele BRITA din Germania. Pentru a-ți reface stocul de filtre de apa BRITA, explorează oferta noastră de pe site. 

Ține cont de aceste informații utile și alege cea mai bună cană de filtrare a apei pentru nevoile tale. Vezi modelele disponibile de cană BRITA disponibile acum pe mobino.ro și utilizează cu încredere filtrele de sortare disponibile în fiecare categorie a site-ului, pentru a identifica mult mai simplu produsele potrivite. Alege inspirat aceste produse, astfel încât să te poți bucura de toate beneficiile pe care acestea le pot oferi.PRODUSE RECOMANDATE